Care este procesul de realizare a lumanarilor decorative parfumate?

Intr-un studiu, facut in 2011, au aparut statistici interesante. Multi dintre noi nici nu stim cat de populare sunt lumanarile. De exemplu italienii dau si 150 de euro pentru o lumanare. Zilnic in 50% din case se aprind lumanari parfumate, 35% dintre cadouri reprezinta lumanari decorative si parfumate, in 80% din restaurante, hoteluri ne asteapta la masa lumina unei lumanari, si 97% dintre centrele de relaxare folosesc lumanari aromate.

Care este procesul tehnologic de realizare a lumanarilor decorative parfumate?

  • Ceara se incalzeste la 70-73°Celsius. Se adauga in ceara colorantul si parfumul.
  • Fitilul se innoada la un capat. Acest nod va constitui varful lumanarii.
  • Se scufunda fitilul in ceara lichida la aproximativ 1.5 cm sub nod (prima scufundare e mai indelungata). Lumanarea se raceste intr-un vas cu apa rece (20°C). Lumanarea se usuca intr-un material de bumbac. Este important sa se menta un ritm uniform in timpul scufundarii lumanarii: se introduce usor, se asteapta putin (aproximativ 1 secunda), se indeparteaza usor, se scurge, se raceste.
  • Cand lumanarea a capatat diametrul dorit, se indeparteaza ceara ce atarna la capatul lumanarii. Se preseaza lumanarea pe suprafata de lucru pana cand aceasta poate sta drept pe masa.
  • Lumanarea se aseaza in centrul sablonului cilindric, si este fixata de fundul sablonului cu putina ceara fierbinte.
  • Se pun cuburile de gheata in sablon pana la 2 cm de marginea lui superioara. Se acopera gheata cu ceara (nu foarte fierbinte) pe care se toarna incetisor pana la suprafata sablonului.
  • Se pune sablonul in frigider. Dupa 10-15 minute lumanarea poate fi scoasa din sablon.

Aromoterapia cu lumanari decorative are beneficii diferite pentru starea ta de spirit si bunastare. Aici sunt unele dintre cele mai comune utilizari ale aromoterapiei si beneficiile ei: energie, concentrare, relaxare, boala.

Pentru energie, veti dori sa va concentrati pe parfumuri, cum ar fi grapefruit, menta, portocale, vanilie. Pentru a goli mintea si o mai mare atentie, incercati portocale dulci. Un parfum dulce natural este de preferat. Aceste arome sunt foarte bune pentru studiu, reflectii, si gandire profunda. Pentru a relaxa mintea si corpul incercati o lumanare cu lavanda. Lavanda este cea mai populara dintre toate substantele de aromoterapie pentru proprietatile sale de relaxare. Este populara printre terapeutii de masaj, iubitorii de yoga, meditatie, si profesionisti in relaxare. Lavanda este, de asemenea cunoscuta ca un ajutor pentru somn. Lumanarile parfumate nu sunt pentru tratarea bolii, cu toate acestea ele pot fi de ajutor in starea de bine. Daca aveti o durere de cap, greata, oboseala nu strica sa incercati o lumanare de eucalipt.

Daca doriti sa aveti un camin mai primitor, mai calduros impodobiti-va casele cu lumanarile decorative parfumate disponibile in diverse forme, dimensiuni si arome, sau, urmand pasii de mai sus, achizitionati materiile prime necesare si confectionati-le acasa.